C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Campanya de Donació de Sang

Campanya de Donació de Sang

La campanya de Donació de Sang organitzada pels alumnes de S4 a l’escola FEDAC Xarxa ha estat tot un èxit.

Els alumnes de S4 de l’escola FEDAC Xarxa, juntament amb el Banc de Sang i Teixits, van organitzar el passat 8 de maig una campanya de donació de sang a l’escola, sota l’eslògan “Deixa de dubtar, regala la millor part de tu!”.

Es tracta d’un projecte que organitzen els propis alumnes amb l’acompanyament de tot el professorat, ja que es treballa des de totes les matèries. Els alumnes aprenen sobre la sang, la donació, aspectes de comunicació i de com s’organitza la recaptació de sang a Catalunya. 

El alumnes són els encarregats d’escullir l’eslògan i fer el cartell per la campanya, així com de preparar uns obsequis pels donants. Hi ha un grup de periodistes que s’ocupen de fer coneixedora la campanya per tal conscienciar el seu entorn i d’engrescar la màxima gent possible per tal que vinguin a donar sang. Els alumnes també preparen un conte “La història dels superherois de la sang” per explicar als més petits de l’escola.

Així mateix, el dia de la campanya els nois i noies ajuden en l’organització, s’encarreguen de rebre i atendre els donants, preparen els cartells informatius amb el què han après i realitzen un qüestionari per recollir dades i fer una valoració estadística final dels resultats de la campanya.

A l’escola també va venir la Margarita, infermera responsable del laboratori de l’Hospital de Berga, que ens va explicar els components de la sang, els grups sanguinis, el quadre de compatibilitats, el grup Rh i ens va fer un taller per determinar el grup sanguini.

El banc de sang a l’escola va ser tot un èxit. En aquesta edició es van aconseguir 53 donacions de sang i 6 donacions del moll de l’os, de les quals 9 persones van fer la primera donació i 159 pacients se’n podran beneficiar.

Els alumnes estan molt contents i han adquirit molts coneixements i valors en l’organització de la campanya.

Agraïm a tots els donants que es van acostar aquell dia a l’escola FEDAC Xarxa. Gràcies!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website