C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Llar d’infants

Llar d'infants FEDAC Xarxa

La llar d’infants de FEDAC Xarxa és l’espai on els nens i nenes més petits estableixen el seu primer vincle amb el món fora de la família. Som una llar d’infants que vetlla perquè nadons i infants creixin i madurin i, per damunt de tot, perquè siguin feliços i se sentin estimats.

Utilitzem una metodologia basada en el joc, que influeix de manera positiva en el desenvolupament integral de l’infant. Alhora, donem importància a la
construcció d’aprenentatges significatius que estimulin la seva curiositat i la capacitat d’experimentar lliurement.

Projectes de l’etapa

Un aspecte molt important en el desenvolupament de l’infant és l’autonomia personal. Així doncs, oferim als nens i nenes moltes activitats de la vida diària basades en les seves pròpies capacitats, habilitats i interessos sense dependre dels altres ni de l’adult.

Racons, espais i propostes de joc adaptats a les edats

Cada aula de la llar d’infants disposa de diferents espais que combinen joc simbòlic o organitzat i joc amb material inespecífic.

Així, trobem racons simbòlics (construccions, joc simbòlic de casa, animals, contes i titelles, música i petits instruments); racons de materials inespecífics, especialment obtinguts de la natura; i altres objectes combinables, tots ells potenciadors d’aprenentatges molt més sensorials.

Projectes propis
A la llar d’infants de FEDAC Xarxa desenvolupem diversos projectes propis, que treballem tant a l’aula com amb les famílies. La finalitat d’aquests projectes és estimular i potenciar en els infants el desenvolupament de les habilitats psicomotrius, el llenguatge, el descobriment de l’entorn, etc. Així, compartim durant un temps determinat el material escollit per poder-lo gaudir a casa de manera individual amb els familiars: material d’equilibri i moviment, literatura infantil, panera dels tresors, música per a nadons amb capsetes i titelles, joc heurístic, la Patum, animals, etc.
Experimentacions amb materials naturals i altres complementaris

Treballem l’experimentació amb materials i activitats que estimulen la curiositat dels nens i nenes, i deixem que lliurement explorin la proposta presentada a nivell sensorial i perceptiu.

En les experimentacions, els presentem propostes amb materials naturals i complementaris, com arròs, pasta seca i fresca, cigrons, fulles, flors, pinyes i elements de tardor, gel i aigua, sorra, pedres i petxines, iogurt, patata i moniato bullits, cítrics, fruites de temporada, etc.

Patis i entorn natural

Els nostres espais exteriors són zones de lleure que també esdevenen espais on portem a terme algunes activitats. A la llar d’infants de FEDAC Xarxa gaudim d’una àmplia zona per conviure a la natura mentre en tenim cura.

Estimulació corporal i psicomotricitat

Tant a les sessions de psicomotricitat amb la mestra especialista com en altres activitats de la llar, acompanyem cada infant en el seu desenvolupament motriu, oferint-li propostes i materials en un espai segur i estimulant.

Projecte d’anglès


A partir de i2 iniciem el primer contacte escolar amb la llengua anglesa. Els infants es familiaritzen amb aquest idioma, i a poc a poc incorporen les seves primeres paraules, expressions i sons propis d'aquest idioma en el seu dia a dia. Durant una hora a la setmana, gaudeixen d'activitats immersives amb una mestra especialista de l'escola.

Seguim una metodologia que afavoreix un aprenentatge significatiu i actiu de l'anglès, ja que els infants utilitzen aquesta llengua de forma lúdica, natural i motivadora. Tots junts, coneixem les històries d'en Pete the Cat, que mostren situacions senzilles i entorns propers pels infants, tot interactuen amb el seu propi peluix amb la finalitat de crear un entorn comunicatiu proper en anglès.

 

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website