C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Educació primària

Educació primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

El pas de l’etapa d’educació infantil a primària a FEDAC Xarxa es fa d’una manera coordinada, atenent els principis del nostre projecte educatiu de centre. Eduquem perquè els nens i nenes adquireixen progressivament les eines necessàries per entendre el món i esdevinguin persones capaces d’intervenir activament i críticament en una societat plural i en canvi continu.

Educació en valors

Alhora, al llarg de la primària a FEDAC Xarxa posem l’accent en l’educació en valors. Potenciem la sensibilitat i la gestió positiva de les emocions del nostre alumnat perquè arribin a plantejar-se preguntes sobre el sentit de la vida i, així, construir un itinerari personal que els porti a tenir una vida plena.

A més, proporcionem una formació basada en l’autonomia, la responsabilitat, la solidaritat, la participació i el compromís individual i col·lectiu.

A l’escola disposem d’espais que permeten la flexibilitat d’agrupació dels alumnes en les activitats d’aprenentatge cooperatiu. També tenim a l’abast recursos digitals (Chromebooks, iPads, material de robòtica…) que faciliten el creixement acadèmic i personal de l’alumne.

Projectes de l’etapa

Escola Verda

Un dels nostres objectius com a escola és educar els nostres alumnes perquè siguin ciutadans solidaris i respectuosos amb el medi ambient.

És per això que l’escola col·labora amb projectes connectats amb aquests valors. Un exemple és el projecte Tancant el Cercle, que té com a objectiu ajudar a conservar i respectar el nostre entorn de forma sostenible. D’aquesta manera, hem creat propostes com l’hotel dels insectes, les capses niu, la recollida de piles o la neteja d’espais propers.

Treball per projectes

El treball per projectes a primària suposa que els alumnes resolguin situacions o reptes i responguin preguntes a través de l’autoexploració dels seus coneixements i recursos, així com de la investigació, la reflexió i la cooperació activa.

El treball per projectes converteix els alumnes en protagonistes del seu propi aprenentatge i afavoreix el desenvolupament de l’autonomia i la responsabilitat. En conseqüència, el treball per projectes permet als nens i nenes de primària construir coneixements significatius, ja que ells mateixos plantegen solucions a les situacions reals que els afecten.

Espais d’aprenentatge

A l’etapa de primària a FEDAC Xarxa, oferim quatre espais d’aprenentatge. El seu objectiu és estimular l’aprenentatge i la creativitat dels alumnes a través del joc i de diferents materials, propostes i activitats i, així, reforçar i ampliar els continguts treballats a l’aula.

Els espais d’aprenentatge permeten una gran autonomia dels nens i nenes en el seu procés d’aprenentatge i, alhora, possibiliten un context ple d’estímuls per a la creació de noves relacions socials. En els espais d’aprenentatge, el docent adquireix un rol de guia i mediador, que acompanya l’alumne.

Educació emocional 

Els fets quotidians de la vida dels nostres alumnes serveixen com a punt de partida per treballar i gestionar les emocions de manera òptima, real i significativa. En el dia a dia, proposem moments i espais perquè els infants puguin expressar les seves emocions i aprendre a tenir un millor coneixement de si mateixos i dels altres.

Els grups CREC, la TUtopia, l’espai Emmaús o les activitats de relaxació són també algunes de les estratègies per poder abarcar aquesta dimensió de la persona des de l’escola.

Preparació d’exàmens d’anglès Cambridge

A partir del quart curs de primària, oferim als alumnes l’oportunitat de realitzar a FEDAC Xarxa un examen oficial de Cambridge que certifiqui el seu nivell d’anglès. Des de l’escola els preparem per als certificats de nivell Starters, Movers o Flyers.

Matemàtiques vivencials amb Innovamat

A través del programa Innovamat, a l’escola apostem per un treball de les matemàtiques que fomenti la descoberta, l’experimentació manipulativa, el plantejament de nous reptes, la formulació d’hipòtesis i la resolució cooperativa de diferents situacions.

El nostre objectiu és que els nens i nenes aprenguin matemàtiques i els seus conceptes a partir de la construcció significativa de cada contingut.

Activitats complementàries de l’etapa

Dins de l’horari lectiu i per a tots els nens i nenes, impartim un conjunt d’activitats complementàries a l’etapa d’educació primària. Aquestes activitats afavoreixen el desenvolupament integral dels alumnes, potencien les seves habilitats i reforcen el nostre projecte educatiu.

A l’etapa d’educació primària a FEDAC Xarxa, oferim les activitats complementàries següents:

  • Eskcmat (escacs educatius)
  • artTIC (programació, robòtica i creativitat)
  • TUtopia / Emmaús (interioritat)
  • LeaderInMe / LEM (lideratgeS)
  • Oratòria
  • Alemany
  • Cant coral
  • Storytelling / Cambridge

Consulta'n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website