C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

El treball per projectes entra a les aules d’ESO!

El treball per projectes entra a les aules d’ESO!

La innovació educativa, marcada pel nou currículum del Departament i per la necessitat de fer alumnes competents, autònoms i crítics entra a la nostra escola de la mà dels projectes. Donem continuïtat al treball cooperatiu que han après a primària, sense oblidar els fonaments del currículum que els garantirà l’èxit en els estudis postobligatoris que escolliran. El nostre objectiu, l’aprenentatge significatiu!

Al llarg de tot el curs, els nois i noies d’ESO participaran en diferents projectes per treballar de forma transversal els continguts de diferents matèries, així com desenvolupar competències d’una manera més dinàmica i atractiva per tots ells. 

Durant el primer trimestre, hem portat a l’aula diferents projectes. Tres d’ells els hem treballat de manera conjunta els diferents cursos, al mateix temps que hem aprofitat per treballar també la convivència i la coneixença dels companys.

  • Les estrelles (mitologia, ciència, astronomia, orientació…). S3 i S4.
  • Els nostres avis (llengua, coneixença i empatia, convivència, vellesa, salut, jocs…). S1 i S2.
  • Viatgem amb un científic, projecte STEAM. (Qui és? Què en sé? Què en vull saber?). Tots els cursos d’ESO.
Grup de l’Evariste Galois
Grup de la Hipàcia
Grup del Charles Darwin

El treball per projectes a l’ESO no ocupa una franja horària fixa. Durant un període entre 3 i 7 dies, dediquem tota la jornada a treballar d’una forma diferent, amb diferents professors dins l’aula que guien els alumnes a través de les diverses fases per tal d’elaborar un producte final (un planistel, un pòster, un vídeo…), sense deixar de banda els continguts necessaris per portar-los a terme. 

La metodologia utilitzada permet fer les classes més dinàmiques i motivadores, on els alumnes treballen de forma autònoma, amb acompanyament del professor, el currículum de l’etapa d’ESO., fent que el seu aprenentge sigui un procés agradable i significatiu.

De cara a aquest segon trimestre engeguem amb nous projectes: Dones literàries, Petit Príncep a l’escenari i Donació de Sang, entre d’altres. Us els anirem ensenyant a través de les xarxes socials: twitter, facebook i instagram.

Perquè APRENDRE és l’important! I nosaltres tenim #passióxeducar i #passióxaprendre

grups de treball dels projectes de STEAM. Grup del Galileu.
Treball per projectes a ESO
CreaEscola Quality Certificate for Education Website