C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Els alumnes del CFGM presenten els seus projectes web d’àmbit local

Els alumnes del CFGM presenten els seus projectes web d’àmbit local

Els Alumnes del CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes presenten els seus projectes web d’àmbit local al concurs Dotació.cat

Cada any els alumnes de cicles presenten els seus projectes web, aquest any, els alumnes del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) en Sistemes Microinformàtics i Xarxes han culminat el seu aprenentatge amb la creació de llocs web com a part del projecte de síntesi amb la creació de llocs web per a comerços i empreses locals de Berga. Aquesta iniciativa ha permès als estudiants aplicar els seus coneixements en programació i disseny web, desenvolupant llocs que no només compleixen amb els estàndards tècnics, sinó que també responen a necessitats reals del mercat i del seu entorn. Tot i que aquestes webs no són oficials, compten amb el permís de les empreses per desenvolupar-les com a part del seu projecte educatiu.

Els projectes desenvolupats són:

  • naturalvet.cat desenvolupat per Rubèn Valle: El web d’una clínica veterinària, amb serveis detallats, perfil de l’equip veterinari i consells de salut animal.
  • aleidisperruqueria.cat desenvolupat per Àlex Ayala: Una pàgina web elegant i funcional per a una perruqueria local, amb funcions de reserva en línia, galeria de treballs i blog de tendències en perruqueria.
  • arxiucomarcalbergueda.cat desenvolupat per Mohamed El Moussaoui: El lloc web de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, que ofereix accés a documents històrics, notícies i esdeveniments culturals de la comarca.
  • barberhighstyle.cat desenvolupat per Jose Geovanni Palencia: Un espai virtual per a una barberia moderna, que inclou un sistema de reserves i una secció de productes recomanats.
  • formigoserra.cat desenvolupat per Denis López: Una pàgina dedicada a una empresa de construcció i reformes, amb informació sobre serveis, projectes anteriors i formulari de contacte.
  • grupib.cat desenvolupat per Bernat Puig: Un lloc web corporatiu per a una empresa de solucions informàtiques, destacant els seus serveis, casos d’èxit i notícies tecnològiques.
  • tecknium.cat desenvolupat per Adrià Muñoz: Un portal tecnològic dedicat a les novetats en el món de la informàtica i la tecnologia, amb articles, ressenyes de productes i notícies d’última hora.

Aquests projectes s’han presentat als premis Dotació.cat, un concurs que reconeix la innovació i l’excel·lència en la creació de continguts web en català. Els premis, organitzats per la Fundació.cat, tenen com a objectiu fomentar l’ús del domini .cat i donar visibilitat als projectes que contribueixen a la presència digital de la llengua i la cultura catalana.

La participació en aquests premis representa un gran èxit per als alumnes, que han treballat intensament durant mesos per assolir uns resultats professionals. L’esforç col·lectiu dels estudiants, juntament amb la guia i suport del professorat, ha demostrat ser una fórmula guanyadora per a la formació tècnica i creativa.

La pàgina de projecte web 2024, on es poden consultar tots els llocs desenvolupats, es troba a xarxatics.cat/projecte-webs-2024. Aquí, els interessats poden explorar els llocs web i descobrir el talent emergent dels futurs professionals de la informàtica. Aquesta iniciativa no només destaca les habilitats tècniques dels alumnes, sinó també la seva capacitat per crear solucions digitals innovadores que responen a les necessitats actuals del mercat i dels comerços i empreses locals de Berga.

Els resultats dels premis Dotació.cat es donaran a conèixer pròximament, i la comunitat educativa espera amb il·lusió que alguns d’aquests projectes siguin reconeguts per la seva qualitat i creativitat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website