C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Els cicles de manteniment electromecànic i mecatrònica al Dakar

Els cicles de manteniment electromecànic i mecatrònica al Dakar

Sabries dir-nos si és possible anar al Dakar amb un vehicle de lloguer? Saps que els mecànics dels equips del Dakar, durant el ralli, dormen en tendes de campanya? Sabies que poden canviar totes les parts del cotxe menys el motor durant un ralli?

Totes aquestes preguntes ens les va respondre el Joan Lluís Brau, antic alumne de Xarxa (Sant Francesc), bomber de professió i, a més a més, durant les tres últimes edicions del Dakar ha format part de l’equip Toyota com a mecànic.

Joan Lluís Brau, antic alumne de Xarxa (Sant Francesc)

El Joan Lluís va explicar, durant gairebé dues hores, als alumnes del CFGM de manteniment electromecànic i CFGS de mecatrònica detalls de com és el dia a dia en un equip guanyador del Dakar en diverses edicions, algunes curiositats del desenvolupament d’una cursa que mou millers de persones entre equips i organització, detalls tècnics dels Toyota, ens va explicar de l’existència dels  OT3, una versió de menor tamany dels Toyota oficial,… i durant la xerrada els alumnes van poder demanar-li tot el que els va encuriosir de la seva feina en el Dakar.

I si, es pot llogar un vehicle com els Toyota per fer el Dakar, això sí, el cost és d’un milió i mig d’euros!