C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

FP DUAL a FEDAC-XARXA

FP DUAL a FEDAC-XARXA

Les pràctiques de la Formació Professional (FP) dual són una modalitat d’aprenentatge que combina les classes a l’escola amb l’experiència pràctica en una empresa.
Aquesta modalitat permet als estudiants a preparar-se per a la seva futura carrera professional de manera més efectiva.
Quines són les principals característiques de la FP dual?

  1. Alternança: Els estudiants passen períodes alterns a l’escola i a una empresa fent tasques relacionades amb la seva àrea d’estudi. Això permet aplicar immediatament els coneixements adquirits en un entorn laboral real.
  2. Col·laboració empresarial: Les empreses col·laboren activament amb els centres educatius per oferir llocs de pràctiques als estudiants. Això implica que les empreses estan compromeses a formar i guiar els estudiants durant el seu aprenentatge pràctic.
  3. Remuneració: Els estudiants reben una remuneració o sou durant les seves pràctiques, ja que estan realitzant tasques reals dins de l’empresa.
  4. Integració laboral: La FP dual pot facilitar la transició dels estudiants cap a una carrera laboral després de completar els seus estudis, ja que molts d’ells tenen la oportunitat de ser contractats per l’empresa on han realitzat les pràctiques.

Aquesta modalitat de FP és popular en molts països com Alemanya i Suïssa, i ha guanyat terreny en altres llocs com una manera efectiva de preparar els estudiants per a l’entorn laboral real mentre obtenen la seva formació.

Vols més informació? Clica AQUÍ!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website