C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

“I jo, què vull ser de gran?”, II Jornada: Un viatge pels interessos i el futur professional

“I jo, què vull ser de gran?”, II Jornada: Un viatge pels interessos i el futur professional

Enguany hem celebrat la II Jornada “I jo, què vull ser de gran?”, un viatge pels interessos i el futur professional.

Amb l’èxit de la primera edició com a precedent, l’Escola FEDAC Xarxa va acollir la II Jornada “I jo, què vull ser de gran?”, una trobada inspiradora entre 50 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 9 professionals de diversos sectors. L’objectiu? Aclarir dubtes sobre el futur acadèmic i laboral dels joves, acompanyant-los en el camí cap a la seva elecció professional.

Un format dinàmic i personalitzat

La jornada va apostar per un format de taula rodona: espais curts de 25 minuts en què els alumnes van poder intercanviar impressions amb fins a 3 professionals, triant en funció dels seus interessos. Aquesta proximitat va permetre una conversa fluida i informal, on van sorgir temes com els itineraris acadèmics, les competències necessàries en cada sector, els sous, les anècdotes professionals i molt més.

Descobrint un món de possibilitats

L’experiència va tenir un doble objectiu: d’una banda, potenciar els talents i interessos dels alumnes i, de l’altra, apropar-los a la realitat del món laboral i els itineraris formatius postobligatoris. A través de les experiències dels professionals, els joves van conèixer de primera mà la diversitat de perfils professionals, els àmbits de creixement i les múltiples opcions per a construir el seu futur. Es tracta d’una activitat d’apropament entre el món educatiu i professional en el marc del projecte d’acompanyament i d’orientació acadèmica, vocacional i professional als estudiants de secundària de l’escola FEDAC Xarxa on, de mica en mica, anem treballant al voltant de reptes com “Xerpa” e “Identitat”, entre altres.

D’aquesta manera, els alumnes van conèixer la realitat del món laboral en el sector que els interessa i les possibilitats acadèmiques per accedir-hi, ja que d’itineraris n’hi ha un munt!

Els ponents van ser:

  • Queralt Cortina – Professional del món social 🡪 Formació Professional i Universitat
  • Martí Serarols – Programador web i professor 🡪 Universitat
  • Rosa Vilardaga – Fisioterapeuta pediàtrica i terapeuta psicomotriu del CDIAP 🡪 Universitat
  • Ester Comelles – Direcció general de La Llar 🡪 Universitat
  • Glòria Santaeulàlia – Nutricionista i farmacèutica 🡪 Universitat
  • Esteve Tomàs – Professional de la mecànica i professor 🡪 Formació Professional
  • Clàudia Boixader – Professional del món matemàtic 🡪 Universitat
  • Eli Vila – Doctora en lingüística 🡪 Universitat
  • Carles Farràs – Aparellador i un dels responsables actuals de la Sagrada Família 🡪 Formació Professional i Universitat

Aquesta jornada va permetre l’aportació de diferents perspectives, coneixements i experiències pròpies i apropar la realitat diària del món laboral als estudiants. 

Gràcies a tots els professionals assistents!
Segueix-nos a les nostres xarxes socials: twitter, facebook i instagram. Per estar al dia de tot!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website