C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

La ciència a educació infantil: fomentem la curiositat i l’exploració

La ciència a educació infantil: fomentem la curiositat i l’exploració

A Educació Infantil creiem que la ciència és una eina poderosa per despertar la curiositat i l’interès dels més petits pel món que els envolta. A través d’activitats pràctiques i experiències sensorials, els mestres obrim les portes a un aprenentatge ric i significatiu.

La ciència a l’Educació Infantil també fomenta l’habilitat de fer preguntes i buscar respostes mitjançant la investigació i l’experimentació.

Més enllà del desenvolupament d’habilitats científiques bàsiques, la ciència també promou valors com la curiositat, la perseverança i el pensament crític. Enfrontar-se a problemes i desafiaments científics ajuda als nens a desenvolupar la seva capacitat per resoldre problemes i prendre decisions de manera independent, sent un recurs valuós per a la vida diària i futura.

Cada any, des de l’escola FEDAC Xarxa oferim sortides lligades a la ciència on els infants tenen l’oportunitat d’anar al Lab 0-6 (Universitat de Manresa), un espai de lliure elecció on s’hi troben diverses propostes que els plantegen diferents reptes de ciència.

A través de la seva curiositat innata, els nens comencen a plantejar-se preguntes com: què mengen els insectes pal? per què els imants no atrauen a tots els objectes? quin cotxe arribarà més lluny?, entre moltes altres. Aquestes preguntes serveixen com a punt de partida per a l’exploració conjunta entre iguals i educadors, creant un entorn de descoberta compartida i aprenentatge actiu.

Des de l’escola FEDAC Xarxa també apostem per treballar la ciència a través de metodologies innovadores, deixant enrere la pedagogia tradicional i treballant d’una manera coherent i respectuosa amb pedagogies de l’Escola Nova. Una d’elles, i de les quals s’hi dediquen més hores a la setmana, és el treball per Ambients d’aprenentatge.

Els ambients d’aprenentatge a l’educació infantil són espais educatius dissenyats per promoure oportunitats d’aprenentatge integrades, on els nens poden desenvolupar diverses habilitats i competències de manera autònoma. En aquests espais, els nens són els principals constructors del seu propi procés d’aprenentatge, utilitzant l’experimentació, el joc i el descobriment com a eines principals.

Un dels ambients que fem a Educació Infantil és el LAB, l’ambient de ciències, on es fomenta la curiositat, la exploració i el raonament lògic a través de propostes de caire científic, amb l’objectiu de promoure una mirada científica sobre fenòmens del món. 

Us convidem a visitar aquest espai tant bonic!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website