C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

L’impacte màgic de l’Storytelling

L’impacte màgic de l’Storytelling

Una eina innovadora per enamorar-se de la llengua anglesa

L’Escola Fedac Xarxa és un lloc on la innovació i la passió per l’ensenyament van de la mà. Un dels mètodes més fascinants que hem adoptat per ensenyar anglès als nostres alumnes més joves és l’Storytelling, una tècnica que utilitza històries i contes per aprofundir en la llengua anglesa i fomentar la passió per la lectura i l’escriptura.

Què és l’Storytelling a l’Escola?

L’Storytelling és una tècnica que implica la narració de contes i històries en anglès. És molt més que llegir una història a la classe; és una oportunitat d’immersió completa en la llengua anglesa. A través d’aquest mètode, els infants no només aprenen vocabulari i gramàtica, sinó que també desenvolupen la seva comprensió oral i la capacitat de comunicació en un entorn divertit i dinàmic.

Els beneficis de l’Storytelling a l’aula

L’ús de l’Storytelling a l’aula té un impacte profund en el desenvolupament dels nostres alumnes. Aquesta metodologia ofereix diversos avantatges:

  • Millora la fonètica: L’escolta constant d’un parlant natiu ajuda els alumnes a captar sons i accents, millorant la seva fonètica.
  • Amplia el lèxic: Les històries exposen els nens a un ampli ventall de paraules, estructures repetitives i expressions noves, augmentant el seu lèxic de manera significativa.
  • Fomenta la comunicació: L’Storytelling anima els nens a expressar les seves idees i emocions en anglès, millorant la seva habilitat de parlar i entendre la llengua.
  • Promou la literatura infantil anglesa: Introduïm als nostres alumnes als autors i contes més estimats de la literatura infantil anglesa, inspirant-los a explorar més llibres.

Com ho apliquem a l’Escola Fedac Xarxa

L’equip pedagògic de l’Escola Fedac Xarxa utilitza l’Storytelling de diverses maneres creatives i interactives:

Lectures animadesProjectes d’aula
Les nostres aules es transformen en escenaris mentre els professors narren històries amb entusiasme, involucrant els nens amb personatges i situacions emocionants.Les històries s’utilitzen com a base per a projectes de classe, permetent als alumnes crear els seus contes, dramatitzar-los i compartir-los amb els altres.
Activitats multimèdiaClubs de lectura 
Utilitzem recursos multimèdia com animacions i vídeos relacionats amb les històries per enriquir l’experiència d’aprenentatge.Incentivem la lectura autònoma amb clubs de lectura on els nens poden triar llibres que els interessen.

L’impacte de l’Storytelling a la nostra escola és evident. Els nens gaudeixen d’aprendre anglès mitjançant històries i, alhora, es converteixen en lectors apassionats. La seva confiança en la llengua anglesa creix, obrint portes a futures oportunitats educatives i professionals.

A l’Escola Fedac Xarxa, creiem que l’aprenentatge ha de ser emocionant i significatiu. L’Storytelling és la clau per despertar la curiositat i la passió dels nostres alumnes per la llengua anglesa. És una història que contarem amb orgull durant molts anys per venir.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website