C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Sacsegem el LEM i la TUtopia a l’escola FEDAC Xarxa

Sacsegem el LEM i la TUtopia a l’escola FEDAC Xarxa

A FEDAC Xarxa sacsegem el LEM i la TUtopia.

Aquest any a l’escola FEDAC Xarxa comencem el pla d’implementació del projecte LEM. El LEM és un projecte pioner i transversal que treballem a les escoles FEDAC i que té per objectiu fomentar el lideratge amb el desenvolupament de la responsabilitat personal i l’autoconeixement a través del programa LíderEnMi. El lideratge forma part dels 24 reptes del pla d’innovació pedagògica de l’#avuixdemà2024.

Els educadors vam rebre fa un parell d’anys una formació en el projecte LeaderInMe (LEM), basat en el llibre Els 7 Hàbits de la gent altament efectiva de Franklin Covey. Aquest setembre hem fet una segona formació a càrrec de la Verónica Castillo, directora de Recerca i Sentit de FEDAC, en la que els docents vam tenir l’oportunitat de familiaritzar-nos amb les eines i recursos que ofereix el projecte LEM per aconseguir un model més integrador i multisistèmic a la nostra escola i impulsar les tres esferes de la transformació fonamentals i complementàries.

Per dur a terme el procés d’implementació, l’equip LEM ha realitzat un pla d’acció per marcar aquells objectius estratègics i accions que s’han d’assolir en un marge de 3 anys per tal d’obtenir la certificació LEM corresponent. L’equip LEM ja ha posat fil a l’agulla per la construcció de l’arbre dels 7 hàbits a cada una de les etapes i un compte bancari emocional per a professors i alumnat. 

Com a novetat d’aquest curs també hem introduït el LEM als cicles de grau mitjà i superior de Gestió Administrativa, per tal d’ajudar els alumnes a desenvolupar habilitats de lideratge personal i donar eines d’autogestió, organització, escolta, etc., que els seran útils al llarg de tota la vida i que els ajudaran a prendre bones decisions a l’hora de liderar el seu projecte vital.

Formació LEM a l’escola FEDAC Xarxa

Per altra banda, la TUtopia també forma part d’un dels projectes estratègics del pla d’innovació educativa #avuixdemà de les escoles FEDAC. Aquest curs la TUtopia presenta una nova visió amb una narrativa renovada amb la voluntat de despertar en cada persona una identitat plena compromesa amb el món. 

Els dies 8, 9 i 10 de novembre els responsables de Recerca i Sentit de les 26 escoles FEDAC assistirem a una formació a FEDAC Vic per començar a construir una escola TUtòpica i descobrir noves pràctiques tutòpiques per una nova pedagogia per tal d’acompanyar l’alumnat en el descobriment del seu propi sentit vital i la construcció d’un projecte de vida únic i autèntic.

Tots i totes podem ser líders! A FEDAC Xarxa sacsegem el LEM i la TUtopia.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website