C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Stanford, una empresa simulada a CF

Stanford, una empresa simulada a CF

Aquest curs escolar 2023-24 és el tercer any consecutiu de simulació empresarial a l’escola FEDAC Xarxa. Com a novetat, enguany disposem d’un espai on l’aula deixa de ser una aula i es converteix en una oficina per tal de donar l’oportunitat de tenir una experiència similar a la de l’àmbit laboral. 

En aquest ambient separat per departaments, els alumnes de grau superior d’Administració i Finances han començat molt il·lusionats la nova creació de la seva empresa, que s’anomena Stanford, i la seva activitat, que és la compravenda de material d’oficina i embalatge.

És un grup format per onze estudiants, que seran les encarregades d’interactuar amb altres escoles de forma asíncrona i presencial assistint a fires. Cadascuna de les treballadores aportarà idees i les durà a terme per fer créixer l’empresa dins d’aquest projecte.

Etapes en la creació del projecte

El procés de la creació de l’empresa s’ha dividit en diferents etapes. En primer lloc, s’ha elaborat el pla d’empresa. Seguidament, s’ha creat la part més creativa i  la imatge de l’organització i, finalment, s’ha procedit a la simulació empresarial.

La gestió de l’empresa està dividida en diferents departaments: compres, vendes, comptabilitat i recursos humans. Cadascun d’aquests departaments tindrà unes tasques diferents a realitzar:  

  • El departament de compres s’encarrega de l’adquisició de productes i subministraments essencials per al funcionament de l’empresa.
  • El departament de vendes i màrqueting lidera les activitats de venda i postvenda, assegurant que els productes es lliurin de manera efectiva als clients i, al mateix temps promociona  i comunica el valor d’un producte. Aquesta secció també s’encarrega de dirigir la publicitat a un segment determinat del públic, així com de gestionar les xarxes socials de l’empresa.
  • En el departament de comptabilitat, els alumnes aprenen a  planificar, organitzar i controlar la gestió comptable de l’empresa.
  • En el departament de recursos humans, s’aprèn a fer tot el procés de selecció, contractació i gestió diària del personal.

Podeu seguir l’evolució de l’empresa Stanford a través del seu Instagram.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website