C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

El projecte Superfilharmònics a l’escola, tocar un instrument en una orquestra de vent.

El projecte Superfilharmònics a l’escola, tocar un instrument en una orquestra de vent.

L’Escola FEDAC – Xarxa participa des del curs 2017-2018 al projecte Superfilharmònics, una iniciativa de l’Escola Municipal de Música de Berga que permet a tots els infants de Berga que cursen P3 i P4, tocar un instrument de manera col·lectiva, a través d’orquestres de corda o vent. Les orquestres de cordes estaran formades pels següents instruments: violí, viola, violoncel i contrabaix; mentre que les orquestres de vents estaran formades pel clarinet, trompeta, trombó i bombardí.

En el cas de la nostra escola, tenim una orquestra d’instruments de vent.

Precisament, el passat 24 de maig va tenir lloc el concert final dels Superfilharmònics al Pavelló Municipal de Berga en el qual tots els grups de totes les escoles participants en el projecte van fer un concert conjunt obert al públic. Els nostres alumnes van tocar conjuntament amb totes les escoles d’ensenyament primari de Berga i les escoles públiques de Cercs i Avià.

El projecte Superfilharmònics és un projecte de democratització cultural de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) destinat als alumnes de les escoles de primària de la ciutat de Berga. La voluntat de democratització cultural s’esdevé perquè el projecte es realitza dins del grup-classe de les escoles que participen en el projecte i dins l’horari escolar. Per aquesta raó, el projecte Superfilharmònics, centrat en la pràctica musical en orquestra, fa que l’EMMB esdevingui un servei públic al qual tenen accés tots els ciutadans en algun moment de la seva vida.

El projecte Superfilharmònics implica la cooperació i l’associació entre l’àmbit social i l’àmbit cultural. La funció social del projecte no només aspira que l’alumnat tingui la possibilitat de descobrir la pràctica musical, sinó que promou hàbits com la concentració, la disciplina i la responsabilitat que són uns hàbits garants de l’aprenentatge i desenvolupament tant de l’individu com del grup. També la pràctica musical en grup estimula el fet de compartir i viure experiències conjuntament.

L’educació musical es basa en l’aprenentatge col·lectiu, l’ensenyament oral, l’aproximació sensitiva i corporal a la música, estimular la creativitat, i el coneixement a través de la pràctica del patrimoni musical. El projecte Superfilharmònics prou el diàleg i la cooperació entre l’EMMB i les escoles d’educació primària que participen en el projecte. Aquest diàleg es formalitza en els equips docents que s’ocupen de les orquestres escolars, però també a les activitats que impliquen la reunió i la col·laboració entre les orquestres de Superfilharmònics de les diferents escoles de primària.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website