C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

Tradicions a l’escola: activitats de Pasqua

Tradicions a l’escola: activitats de Pasqua

Les festes de Pasqua estan a punt d’arribar i la tradició es manté ben viva a la nostra escola realitzant un munt d’activitats des dels més petits fins als més grans.

Experimentem!

Els més petitons de la Llar d’Infants han gaudit fent diverses experimentacions sensorials, des d’arròs de colors amb pollets de Pasqua, fins a la més exitosa, la de xocolata: una delícia per als sentits! La seva textura i olor els ha despertat la seva curiositat i alguns no s’han pogut resistir de tastar-la mentre experimentaven. 

Vella Quaresma, Vella Quaresma… Ai! Que no pots caminar!

La Comunitat dels Petits ja fa setmanes que treuen cames a la Vella Quaresma. Cada setmana els porta un missatge que ells intenten llegir i complir. Es pretén a través d’aquest peculiar personatge promoure valors com la reflexió, el respecte, la solidaritat i l’estima per la cultura catalana. Els divendres són emocionants esperant un nou missatge!

Continuant amb més activitats de Pasqua, els petits artistes s’han convertit en mestres pastissers elaborant amb entusiasme les seves pròpies Mones. Amb les mans plenes de xocolata, els nens i nenes han creat veritables obres d’art. Les Mones, plenes de colors vius i pollets ben divertits, reflecteixen la seva imaginació i la seva alegria. 

A més a més, aprofitant el bon temps, han visitat les pastisseries de Berga, que es vesteixen amb un assortit irresistible de Mones de Pasqua oferint opcions per a tots els gustos i preferències. Els infants han gaudit d’allò més i ja han pensat quines demanaran al seu padrí o padrina. 

In English class

The Easter Bunny has hidden some chocolate eggs for our students

Des dels infants de la Llar fins als alumnes de P1 han gaudit d’allò més al jardí buscant els ous de Pasqua que estaven ben amagats. Ha estat una recerca molt emocionant i han aconseguit trobar-los tots, sense deixar-se’n cap. Després se’ls han menjat! 

Aquestes activitats en anglès ofereixen l’oportunitat perfecta per introduir i reforçar el vocabulari específic associat a aquesta festivitat. Això inclou paraules com Easter bunny (conill de Pasqua), Easter eggs (ous de Pasqua), Easter basket (cistell de Pasqua), entre d’altres.

Aprendre sobre com se celebra la Pasqua en països de llengua anglesa permet als alumnes més grans explorar altres cultures i ampliar la seva comprensió del món. Aquesta experiència promou la consciència intercultural i el respecte per les diferències.

Cada etapa adapta les activitats a l’edat dels infants. Tot això ajuda a promoure un aprenentatge significatiu, actiu i participatiu. Així, a través de diverses dinàmiques, els alumnes poden vivenciar els continguts i practicar les seves habilitats de comprensió auditiva i verbal mentre segueixen instruccions i interactuen amb els altres en anglès.

L’alumnat de Primària, a l’hora d’Storytelling amb la Cassie, han celebrat una sessió ben especial explicant contes sobre el conillet de Pasqua. Ha sigut una gran experiència aprenent nous mots en anglès mentre descobrien les aventures de l’intrèpid conillet màgic. 

A més a més, han fet altres activitats com el joc del “Pasapalabra” relacionat amb la Pasqua i la primavera.

I els alumnes de P6, a l’aula d’EMMAÚS, han reflexionat del perquè se celebra la Setmana Santa i la tradició dels ous de Pasqua. Seguidament, cadascú ha fet el seu per després amagar-los i donar-los als seus fillols d’i5. 

En definitiva, les activitats de Pasqua a l’escola han creat un ambient de celebració i alhora d’aprenentatge, fomentant la creativitat i l’esperit d’equip a través de les diverses activitats, tallers, jocs i tradicions. Els alumnes han gaudit d’una experiència enriquidora que els ha permès connectar la cultura amb la festivitat de manera divertida i educativa. 

Bona Pasqua a tothom! 

I amb aquesta música alegre, us desitgem bona Pasqua a tothom!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website