C/ Pare Coll, 1 - 08600 Berga

938 210 305

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL BALANÇ DEL BÉ COMÚ

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL BALANÇ DEL BÉ COMÚ

FEDAC Gironella i FEDAC Xarxa van realitzar l’acte de presentació del Balanç del Bé Comú el passat 9 de maig al casal de la gent gran de Berga davant d’una vuitantena de persones.

A les escoles FEDAC estem radicalment a favor de la cooperació en lloc de la competència, i del servei a la societat en contraposició amb l’afany de lucre individual. El model de l’Economia del Bé Comú, desenvolupat per l’economista austríac Christian Felber, encaixa plenament amb el nostre projecte #avuixdemà, els valors de FEDAC i la transformació de la cultura escolar en cultura TEAL. 

El passat dimarts 9 de maig, FEDAC Gironella i FEDAC Xarxa vam presentar el BBC Balanç del Bé Comú al Casal Cívic de Berga. L’acte, emmarcat en l’àmbit de Comunitat dels 24 reptes FEDAC, va comptar també amb la presència dels  certificats Montse Junyent i Fernando Lorenz, de l’ACFEBC. HI van intervenir com a testimonis membres de les dues comissions de treball Ester Arilla, Imma Roca, Maite Rusiñol i Eli Serra de FEDAC Gironella, i Rosa Caldera, Tània Gómez,  Ramon Serra, Vanessa Tebar i Dolors Selga de FEDAC Xarxa.

A l’acte vam presentar i donar a conèixer:

Relacionat amb aquest darrer punt els testimonis van comentar el procés seguit per analitzar els 4 àmbits: dignitat humana, solidaritat i justícia social, sostenibilitat ecològica i transparència i participació.  Per fer-ho, primer van buscar evidències i es van quantificar amb indicadors, per trobar els punts forts i extreure’n les propostes de millora.

Aquest acte no hagués estat possible sense un col·lectiu de persones que han format part dels diferents grups de treball o que en un moment o altre n’han sigut col·laboradors actius. A tots i totes les qui ho han fet possible el nostre agraïment i, molt especialment,  a Oleguer Salvadó per tenir la iniciativa, per l’organització de l’acte, per guiar-nos i per ser-ne el fil conductor així com a Montse Junyent i Fernando Lorenz per acompanyar-nos i assessorar-nos durant tot el procés per participar a la presentació del nostra Balanç del Bé Comú. El nostre agraïment també a Modest Jou, director general de la FEDAC i a Xavier Batlle, director de l’àrea d’administració, economia i finances de la FEDAC, per ser-hi sempre i empoderar-nos a liderar processos de millora a les escoles. Volem fer palesa la nostra gratitud i estima a les entitats col·laboradores sensibles als valors de l’Economia del Bé Comú, com Delícies del Berguedà, així com a totes les persones assistents a l’acte.

Fem gestió ètica dels recursos posant l’economia al servei de les persones!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website